Levensloop

Dr. Moïra Anne Müller

is afgestudeerd filosofe. Ze is gepromoveerd op het thema “Vrijheid en Noodlot in het Oud Griekse Denken”. Haar onderzoek is geclassificeerd als excellent cum laude. In haar werk buiten de faculteit geeft ze een nieuw en fris geluid aan de oudste teksten van onze Westerse cultuur. Ze verbindt de Griekse filosofie en mythen met het nu en geeft een nieuw perspectief op actuele vragen. Als spreker staat ze bekend om haar passie, haar vakkennis en de openheid waarmee ze haar publiek weet te raken. In haar trainingen brengt ze de deelnemers terug bij zichzelf door te reflecteren over de thema´s omgaan met onzekerheid, de tragiek van de vrije wil en de kracht van kwestbaarheid.

“Dr. Moïra Müller is binnen Comenius een zeer gewaardeerd spreker. Op vernieuwende en prikkelende wijze weet zij de oude Griekse mythen tot leven te brengen en te verbinden aan actuele thema’s. Haar integere wijze van contact leggen met de groep, helpt de deelnemers om zich daadwerkelijk open te stellen en gezamenlijk te reflecteren op de betekenis van de Griekse teksten voor het eigen leiderschap”, Monica Bakker, programmaontwikkelaar Comenius Leergangen.

moira

Moïra Müller is geboren op een paaszondag in 1983 aan het Vondelpark in Amsterdam. Ze is de eerste nakomeling van haar Tsjechische en Nederlandse familie. Haar eerste jaren hebben zich afgespeeld tussen het Boheemse Woud en Amsterdam Zuid. Op haar vijftiende heeft ze in het kader van een uitwisseling een jaar in Praag gewoond. Terug in Amsterdam heeft ze haar VWO aan het Sint Nicolaas Lyceum afgemaakt. Daarna is ze voor een jaar naar Mexico vertrokken, waar haar eerste liefde op dat moment woonde. Gezamelijk besluiten ze om terug naar Europa te gaan en een bestaan op te bouwen in een niet te koud land. Het wordt  Barcelona in Spanje.

Moïra heeft filosofie gestudeerd aan de universiteit van Barcelona en de masters “Filosofie in Praktijk en Organisaties” en “Klassieke Studies” behaald. Vervolgens is ze gepromoveerd op het thema “Vrijheid en Noodlot in het Klassieke Griekse Denken”.

Haar thuisbasis is nog steeds Barcelona, maar Moïra reist veel voor haar werk als spreker en trainer. Het is de combinatie van verdieping, onderzoek en het delen met de wereld die haar werk uniek maakt. In de tijd die ze doorbrengt in de faculteit bestudeert ze de teksten uit de Griekse Oudheid, die ze vervolgens verbindt met de praktijk en de actualiteit.

Momenteel werkt als onderzoeker aan de universiteit van Barcelona en is ze spreker en trainer voor verschillende adviesbureaus of directe opdrachtgevers. Ze heeft ondermeer gewerkt voor Comenius Leergangen, ISVW, Twynstra Gudde, Publiek Domein, SIOO, Ministerie van I&M, NCD Nederland, GGD Nederland en TALPA productions.

Zie voor meer informatie:

 

Linked-in
Speakers Academy